Min andra förlossning!

För er som inte vet så gick jag över tiden med Vanjis. Hela 15 dagar över tiden och på den femtonde dagen blev jag igångsatt. Snabbt berättat så fick jag en ballong i mig kl:17.00, vid 21 tiden tog de hål på hinnan så att vattnet gick. Kl 01.00 satte de ordentliga värkarna igång och jag började suga i mig lustgas, som funkade sjukt bra. Men vid fem tiden på morgonen räckte inte det heller. Då bönade jag efter epidural och den stoppade upp hela loppet. Så först vid 09 på morgonen satte krystningsvärkarna igång och 10.04 var Vanjis ute efter en jäkla kamp! Så, en sisådär 16 timmar då allt som allt ;) Så denna gång hade jag som sagt ställt in mig på samma historia.

Men ack så fel jag hade. Var beräknad en torsdag, tre dagar efter, söndag natt vaknade jag vid 01 av värkar. Men tänkte att det bara var förvärkar. De började komma tätare och tätare och jag började klocka dem. 03.40 ringde jag in till förlossningen för att fråga vad de trodde, var det dags eller? Eftersom Oggi skulle åka och hämta min mamma som skulle vara barnvakt till Vanja så låg jag och tänkte på det, tänk om vi åker in till förlossningen och de skickar hem oss igen, då har jag ryckt upp alla ur sin sömn i onödan. Sån är jag hehe vill aldrig vara ivägen eller störa någon. Men i det här tillfället kanske man inte ska bry sig om sådant, finns vissa viktigare saker att fokusera på. ATT ANDAS till exempel haha. På förlossningen sa de att ungefär tre värkar på tio minuter, då är det dags att åka in. "Men tänk på att det oftast går mycket fortare andra förlossningen, så ha det i beräkningen" säger barnmorskan i luren. Vid 05.00 känner jag ett ordentligt tryck neråt och säger till Oggi, det är dags, upp och hoppa och hämta mor min. Jag ringde mamma och hon skulle göra sig redo. När jag och Oggi kramas i hallen innan han ska åka gick mitt vatten, mitt på hallgolvet.

Jag hade inte packat vår väska än (smart va?) så emellan värkarna sprang jag runt som och försökte få med allt som behövdes. Till första förlossningen hade vi med oss hur mycket som helst, men inte denna gång. En liten väska med det viktigaste till oss och bebisens väska (som var klarpackad för länge sedan). Vi kom in till Huddinge förlossning kl 05.55. Blev undersökt och jag var 6cm öppen. Jag hade sagt att jag skulle försöka undvika lustgasen denna gång på grund av att jag spydde så mycket av den förra gången. Värkarna kom allt tätare och den "skönaste" ställningen var hängande på Oggi. Efter ett litet tag fick jag en sorts gåstol, så det blev samma position som när ja hängde på Oggi. Vid ett tillfälle skriker jag rätt ut "Ge mig eppppiiiiduuuraaaaaaleeennnn!"

De informerade mig om att det skulle ta ett tag, och frågade om jag ville ta lite lustgas så länge. Jag var för svag och hade för ont för att tacka nej. Helt plötsligt befann sig ett härligt lugn i mig och jag låg i sängen. Halleluja för lustgas, min bäste vän! Jag fick epiduralen 09.20. 09.43 låg Milica på mitt bröst efter 12 minuter krystvärkar. Så epiduralen hann inte börja värka, blev jag informerad om efteråt. Där låg hon. Min andra lilla prinsessa. Varm och klibbig på mammas bröst. Lyckan var total och jag både grät och skrattade samtidigt.

Men va segt det blev efter det. De började förklara att jag blödde mycket och att de inte visste vartifrån blödningen kom. Yes, nu kommer jag dö här i förslossningssängen tänkte jag. Läkare kallades in och Milica togs ifrån mig och lustgasmasken sattes återigen i min hand. Som tur var kunde jag se Oggi sitta i en fotölj nära och höll i Milica. Jag kommer ihåg att jag var hög som ett hus och ändå skrek jag bara rakt ut av smärta. Kändes som en evighet men det vara "bara" i fem minuter berättade de efteråt. Blödningen kom ifrån livmodertappen som hade skadats på något sätt. Så läkaren var tvungen att gå in och sy. När det hela var över fick vi in mackor, saft och kaffe/te på rummet och jag kunde återigen få Milica i min famn. Efter två timmar blev vi uppkörda till BB där vi skulle sova kvar en natt. Så, där var min lilla förlossningsberättelse. Betydligt kortare och mindre smärtsam. Plus att jag inte spydde något efteråt, trots lustgasen. Men som ni som fött barn vet, så skulle man gå igenom samma sak tio gånger om för sin lilla skrutt som kommer ut. Lyckligaste stunden i ens liv, som precis innan varit den mest smärtsamma stunden i ens liv. Jag skulle göra det igen och igen och igen för mina små tjejer. Dom är mitt allt!

Peace, Love & Vanjis&Millis

Underbart!

Dagarna rullar på så snabbt, Milica blev en vecka igår! Vårt liv är så mysigt just nu, försöker ta vara på varje minut. Jag och Oggi är ett super-team med våra bebisar ;) Mata, borsta tänderna, klä på, leka, mata, söva, mata, leka, duscha, klä på natta...ja så rullar det på. Och den största delen av dagen för mig går åt till att amma och byta blöja. Men så fort Millis sover försöker jag leka och läsa böcker med Vanja. Jag försöker göra allt för att hon inte ska känna sig utanför eller "att mamma bara är med Milica nu".

Just nu sover Vanjis lunch och jag ligger och ammar Millis. Brukar passa på att sova en timme med dem för att ta igen lite sömn. Jag får bra med sömn just nu, helgen var lite kämpig, mina ögon gick typ i kors om dagarna för att jag låg efter med sömnen. Men så blir det ju ibland. Milica gråter mycket sällan, när hon är vaken ligger hon mest och tittar runt och jag känner när det är dags för mat så hon hinner aldrig klaga ;)

Peace, Love and Vanjis&Millis

 

 


Premiär-promenad med bebisarna

Idag var det dags för första besöket på BVC för Milica. Vi packade ner oss och promenerade till Liljeholmens BVC. Lillan sov hela vägen och Vanja var lugn (som vanligt)! Jag vet inte om jag skulle våga ge mig iväg skälv någonstans med båda tjejerna, men det var inga problem när vi var tillsammans alla fyra. Lycka! Det här är verkligen den ultimata lyckan, svårt att beskriva med ord. Måste upplevas! När jag hade fött Vanja var mina hormoner galna, jag grät av lycka stup i kvarten. Nu har det bara hänt några gånger, fick en sån nyss, när jag skulle väcka Milica för att det var matdags. Tårarna bara sprutade av lycka, att se den här lilla prinsessan i sin säng, så vacker och oskuldsfull och att hon är våran är helt sagolikt. Förra året fick vi Vanja och jag undrade vad jag hade gjort för gott här i världen för att få henne. Och nu har vi fått en till och jag ställer mig frågan igen! Kärleken sprudlar här hemma hos familjen Šutić!
.


Livet som 2-barnsmor

Är underbart, mysigt & planerande. Om man tyckte att man var planerande tidigare så ska ni se hur man blivit nu redan efter två dagar. Fast det är ju inget jag har nåt emot, jag är ju väldigt planerande som person. Tur att man har sin andra hälft hemma annars vet jag inte hur man skulle klara det. Jag ska försöka få ner min förlossningberättelse någon dag också :)

.


Välkommen älskade Milica!

Idag måndag den 17 september klockan 09.43 föddes vår efterlängtade lilla tjej. 3670 gram och 49 cm lång! Mamma och bebis mår bra men är trötta.
.


Samtal till BB kl: 03.42

Har haft förvärkar eller värkar eller vad tusan man ska kalla dem för sen 01 i natt. Jag klockar dem med tidtagaruret i mobilen och de kommer var 6-7 minut och håller i sig i 45-60 sekunder. Hooooaaa, inte skönt. Inte skönt alls. Ringde precis BB för att fråga vart jAäag. (sorry det kom en värk) ringde precis BB för att fråga vart jag befinner mig i arbetet. 3 värkar på 10 min då är det dags att åka in. Men jag är tydligen i början av arbetet sa barnmorskan. "Så du bör nog börja planera om du ska h barnvakt och så går det oftast snabbare med andra barnet" Ok, vet inte om jag blev så mycket klokare av det här. Kanske borde packa min & Oggis väska nu. Måste sluta. Ciao!


Photoshoot

Igår riggade jag upp min lilla studio i vardagsrummet och fotade mig och min lilla skrutta. Det var en riktig snabb fotografering, jag behöver en tredje person som är med och hjälper till egenligen för att hålla koll så att inget åker i golvet när man har en liten här hemma som vill riva i allt. Bjuder på en liten bild som jag har mixat lite med i Photoshop med olika lager :) Här ska det se ut som att vi är skissade med blyerts, vet ej om jag lyckades riktigt ;)
 
Igår var jag ute och käkade med mina tjejer för första gången sen Vanja föddes. Åkte t-bana ensam för andra gången och kom hem på kvällen för första gången ensam hehe. Det kändes kul men lite konstigt. Kändes som att jag glömt nåt hela tiden och saknade något. Så mycket egentid har jag haft hehe. Det är faktiskt inget som jag saknat, jag har ju så mysigt hemma med min lilla tjej och älskade man. 
 
Snart ska jag åka och lämna Vanja hos mormor. För ikväll ska jag och Oggi ut och käka och gå och se "Snabba Cash 2". Äntligen! Ska bli så kul! På förlossningsfronten händer inget :( 
 
Peace, Love & Vanjis
 

Idag är jag beräknad att föda!

Men icke. Verkar inte som att nåt är på g :( Men att bebisen skulle vilja komma just idag är osannolikt. Plus att ikväll ska jag ut och käka med tjejerna (första gången sen Vanja föddes) så ikväll passar inte riktigt hehe. Eller ja, det skulle vara efter middagen i så fall ;)
.


Trodde det var dags...

Godmorgon, igår trodde jag att det var dags för ett besök till BB - men icke! Jag hade värkar som kom var tionde minut under ungefär två timmar. Och emellan värkarna hade jag också ont, men inte lika kraftigt. Jag var helt säker att vi skulle behöva åka in under natten, men det gick över. Och där låg jag i sängen och planerade, har inte packat min och Oggis väska, det måste jag göra. Och jag låg och tänkte på när jag skulle behöva ringa mormor så hon får kasta sig hit mitt i natten. Meeen som sagt...nothing! Fan! Någon som vet var det för något jag fick? Förvärkar eller? Sen blev jag lite orolig, för under dessa två timmar rörde bebisen sig ovanligt mycket i magen. Och när det upphörde, slutade även bebisen att röra på sig. Men så i morse började hon röra sig igen, så det känns bra att det inte hänt något i alla fall. 
 
Peace, Love & Värkar
 

Tvätta, städa & leka i sandlådan!

Har haft en fin måndag trots att det blev en massa hemma pyssel. Storstäd och tvättstuga sen "paus" i några timmar för sandlådelek! Igår var vi på 2km loppisen som går från Örnsberg till aspudden. Jätte kul tyckte jag, mindre kul tyckte Oggi som tig hand om Vanjis med vagn. Hade det inte varit så otroligt mycket barnvagnar hade jag skämts att jag släpat med min lilla tjej. Milan, Oggis son sa "Det är ju bara mammor med barnvagn och gravida här" hehe det var mycket så faktiskt. Man kan ju hitta riktigt fina kap till de små, själv hittade jag en sån liten overall-påse. Som en overall fast utan ben, bara en påse nertill. En rosa, med luva, vantar och hål för bilbälte. Superfint skick: 20 kronor Katching! ;)

 


Alone-time

Oggi gick på bio med Milan och jag skulle ha en skön, lugn, ensam kväll hemma. Tänkte sy lite, baka lchf-bröd och bara ta det lugnt. Ganska trist blev det, lyckades baka men sen har jag bara legat på soffan och zappat mellan kanalerna. Nu planerar jag att gå och lägga mig för att få lite extra sömn som jag tidigare nämnde. Natti Natti!


Trött, tröttare, tröttast

Känner att min kropp är på väg att lägga av. Skulle kunna sova dygnet runt. Och varje morgon när min lilla underbara väckarklocka ropar på mig från sitt rum klockan 06.30 tänker jag att jag ska gå och lägga mig klockan 20.00 och inte vid 23 som jag brukar för att få mer sömn. Är vi hemma sover vi lunch samtidigt 1-2 timmar. Men när kvällen väl kommer och bebis somnar 19.00 vill ju jag tillbringa mina lediga timmar med min kära man och inte gå och sova. Och så rullar det på, men jag kanske måste inse att jag måste prioritera läggdags lite tidigare nu sista dagarna av graviditeten! Nu ligger jag i sängen, Vanja somnade som en stock efter lunchen och nu är det äntligen dags för mig med. Som jag längtat sen 06.30 imorse. Over and out!


15 månader

Tiden går för fort. Min lilla skrutta blir 15 månader idag. Suck, det känns som att det var igår "jag låg och vred mig som i Exorsisten" som en vän till mig brukar säga. Kommer ihåg förlossningen, känslan när de la henne på mitt bröst och dagen vi tog hem henne. Kommer ihåg första promenaden, hennes första bad och när hon första gången log. Och nu helt plötsligt går hon, förstår när man pratar med henne och vi leker lekar och sjunger. Min lilla skrutta, mitt hjärta och liv. Grattis på din 15-månaders dag, älskar dig över allt annat!


8 dagar till BF

Men som sagt, så gissar jag att jag kommer gå över tiden och bli igångsatt som med Vanjis :( och jag lovade mig själv att inte hänga upp mig på det beräknade datumet denna gång, men det har jag lyckats med ändå. Kom nu bebis, kom nuuuuu ;)


Inviger min fotostudio

Jag fick den underbaraste presenten av min kära man när jag fyllde 30 för några veckor sedan. Nu invigde jag den, med att fota mig själv och min stora mage. Oggi hjälpte till och vi fick det ganska bra tillslut för att vara första gången med utrustningen. Det är lite en dröm som gick i uppfyllelse att ha dessa verktyg. Nu kan jag fota tills jag storknar. Min kära blogg har inte sett några fina bilder på länge, bara massa iPhone bilder. Sorry för det, ska försöka bättra mig. Bilden ovan i toppen är från photoshooten, vad tycks? 

Peace, Love & Photoshoots


Du kan komma nu lilla bebis

Vi väntar på dig och allt är klart här hemma, så du kan komma nu :) Mamma börjar bli otålig och din syster klappar på magen varje dag och vill träffa dig! Vi längtar!

Måste få gratta min gamla vän Eliane som fick sin efterlängtade lilla flicka igår kl: 12.04! Grattis och välkommen till världen lilla Ella! Snart har du en liten kompis också <3
RSS 2.0