Syskonvagn

Man blir aldrig riktigt nöjd med vagnar egentligen. Det ä supersvårt alltså! Vi hade en Britax B-Dual, vilken skit vagn - köp aldrig. Tunna däck så det kändes som att lillan fick hjärnskakning av att ligga i den. Det blir noll med förvaringsutrymme under vagnen när man har båda delarna på. Vagnen är för er som inte vet en sån där stora barnet är upptill och den lilla ligger "bakom-under". Då kan man inte heller ha skötväskan hängande på styret för då får lillen den precis över ansiktet. Det enda positiva är att man lätt kan Göta den till enkelvagn, antingen för det större barnet eller så lägger man upp softliften upptill så blir det en enkel liggvagn. Den får 1 av 5 i betyg endast för det. Vi sålde den på blocket häromdagen för 200:- mer än vad vi köpte den för hehe ;)
.
En andra syskonvagn som vi har är en beige Emmaljunga "bred" syskonvagn. Den fick vi av en kär vän faktiskt! Emmaljunga är verkligen vagnarnas Ferrari. Bäst, bäst och återigen bäst av alla vagnar. Men är fortfarande ingen tio poängare, för den vagnen finns ej. Kanske man ska designa en egen och ta patent på?! Alla plussen med Emmaljunga vagnar generellt är att de har bra, mjuka däck, bra fjädring, och bäst av allt: du kan klä av precis hela vagnen och köra alla tygdelar i maskin på 40grader. Så blir den som ny! Ett tips för er som köper en begagnad vagn. Tror inte att det går att göra så med andra märken. Fler pluss: den är skön att köra, justerbart handtag, mycket plats under i varukorgen, man kan dra ner suffletten jätte långt om det blåser mycket eller om barnen sover och den har myggnät inbyggt i suffletten som är gömt i en dragkedja som man enkelt öppnar och vecklar ut! Den enda minuset är nog bara att det större barnet lätt kan störa det mindre barnet. I vårt fall, sliter Vanja nappen från Milica, väcker henne när hon sover och trycker armbågen i hennes mage när hon vill rätta till sig. Lite jobbigt, men förhoppningsvis slutat hon med de snart?!
.
Trots att jag är nöjd med vagnen så kikar jag på Blocket varje dag för att se vad det finns. Skulle vilka ha en enkel liggvagn för när jag är ensam med Millica. Emmaljunga of course ;) Jag är nog lite vagnberoende. Vill, vill, vill hitta den där tio-poängaren! ;)
.
Peace, Love & VanjisMillis


Kommentarer
Postat av: Karin

vad tycker du om Carena Double Swing? Vi funderar på en sån...

2012-10-19 @ 09:50:04
Postat av: Katerina


Den verkar bra tycker jag. Plussen är att man kan välja om det äldre barnet ska sitta framåt eller bakåt. Det märker jag på Vanja att hon vill sitta framåt. Tror att ni kommer bli nöjda med den ;)

2012-10-19 @ 22:46:17
URL: http://Lifebykat.blogg.se
Postat av: Karin

Nä, på Carenan kan man inte välja det :( Utan de äldre barnet kan bara sitta ifrån en. Men den är prisvärd, bra stabilitet och stora hjul vilket behövs i skogen över rötter och stenar. Så det blir nog en sån. =)

2012-10-21 @ 14:03:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0