Mina änglar

Just nu sitter jag i Skärholmen på Expresso House och dricker en stor latte. Mina små tjejer sover som änglar i vagnen och Oggi är och tränar. Innan dess fikade han med våra små medan jag smet iväg till frisören. Jag har inte varit där sedan April förra året, innan Vanja föddes. Så ni kan ju tänka er hur mitt hår såg ut. Jättelångt och slitet. "Klipp bort all utväxt" sa jag till frisörskan! Nu är det kort, som en lite längre page hehe det behövdes VERKLIGEN!!
.
Annars flyter dagarna på fint, Milica växer så fint och Vanja lär sig saker och suger åt sig som en svamp av allt. Hon är så fin med Milica, vill ge henne nappen, pussar och kramar henne. På måndag börjar inskolningen på dagis, det ska bli så kul! Hon kommer älska det har jag en känsla av. Det kommer gå finfint!
.
I söndags åkte vi till Södertälje för att hå på barn-loppis. En gigantisk loppis med endast barnsaker. Bilbarnstolar, vagnar, kläder, leksaker och mycket mycket mer. Det är bara privatpersoner som står vid sina bord, vilket gör att allt är superbilligt. Folk vill ju bli av med sina grejer och inte åka hem med allt efteråt. Har man tur hittar man ett bord i just sin stil och rätt storlekar då kan man hitta massor för typ inga pengar alls. Jag hittade ett bord hos en tjej och där hittade jag allt som jag köpte. För 10:- styck. Jätte fina i skicket och perfekt för min lilla Vanja. Rosa Fleecetröja, Polarn & Pyret vintermössa, fodrade lila gummistövlar, långärmade tröjor med fina flickiga tryck och lite till. Hade hoppats på att hitta vinteroverall till både Vanja & Milica med hittade inga i rätt storlek som INTE hade polyester invändigt. Varför har så många overaller polyester i fodret, det blir ju bara kallt, det värmer ju ingenting?! Glad va jag i alla fall när jag kom hem med massa bra för inga pengar ;)
.
Peace, Love & SecondHand


www.elodiedetails.com

Kära tomten jag är förälskad i dessa. Jag har varit så snäll i år, kan du inte lägga dem under granen (när det är daga) till mina tjejer. Tack & bock!


Hur mår du efter förlossningen egentligen?

Tack, super! Det var väl första veckan som jag kände mig lite skum. Grät en del lyckotårar så fort jag tittade på Milica, grät en del skuldtårar när jag tittade på Vanja. Kändes som att jag svek henne totalt med nya bebisen. Det har gått över som tur är! Kände att jag inte orkade med en massa folk samtidigt på besök, utan nån enstaka i taget räckte.
.
Det var även bara första veckan som jag var tvungen att vakna var 2,5:e timme på natten för att väcka och mata Milica. Med Vanja fick jag göra det i två veckors tid, med Milica bara en vecka. (Detta måste man göra tills bebisen nått sin födelsevikt igen, för de går ner i vikt första dagarna.) Så sen Milica blev en vecka har jag sovit mycket bra. Vi går och lägger oss 22.00 då matar jag henne och så sover vi till typ 05.00 då matar jag henne igen. Vanja vaknar 06.30, då går vi upp med pappa och äter frukost och Milica sover vidare tillsvi ätit klart, då väcker jag henne, klär på och matar henne. Så ser mina nätter ut. Rätt bra va?! ;) (*tar i trä).
.
Jag var helt säker att jag skulle få en total motats till Vanja...men icke! Milica är likadan som Vanjis, är nöjd så nöjd och gråter nästan aldrig. Hon äter, sover och ligger i sitt babygym eller babysitter. När hon är vaken är hon så nyfiken, så nyfiken och tittar runt och lyfter redan på huvudet när man har henne mot axeln. hon byter blöja utan ett pip och ligger bara och ser sådär nyfiket busig ut!
.


Kärlek.

Jag älskar er så att det värker i hjärtat av all kärlek. Det är nästan läskigt ibland med all kärlek som bubblar i mig och slår omkull mig som en stor våg. Såhär relativt nyförlöst gråts det en del...och det är bara lyckotårar. Annat finns det inte plats för! Kärleken till mina två tjejer går inte att beskriva, eller så är det jag som har dåligt ordförråd. Behöver nog inte förklara för er som har barn. Och till er andra kan jag bara säga att ni kommer förstå vad kärlek är först då ni får barn, tills dess har ni ingen aning. Får man säga så?!
.
Peace, Love & MinaTjejer
.


Syskonvagn

Man blir aldrig riktigt nöjd med vagnar egentligen. Det ä supersvårt alltså! Vi hade en Britax B-Dual, vilken skit vagn - köp aldrig. Tunna däck så det kändes som att lillan fick hjärnskakning av att ligga i den. Det blir noll med förvaringsutrymme under vagnen när man har båda delarna på. Vagnen är för er som inte vet en sån där stora barnet är upptill och den lilla ligger "bakom-under". Då kan man inte heller ha skötväskan hängande på styret för då får lillen den precis över ansiktet. Det enda positiva är att man lätt kan Göta den till enkelvagn, antingen för det större barnet eller så lägger man upp softliften upptill så blir det en enkel liggvagn. Den får 1 av 5 i betyg endast för det. Vi sålde den på blocket häromdagen för 200:- mer än vad vi köpte den för hehe ;)
.
En andra syskonvagn som vi har är en beige Emmaljunga "bred" syskonvagn. Den fick vi av en kär vän faktiskt! Emmaljunga är verkligen vagnarnas Ferrari. Bäst, bäst och återigen bäst av alla vagnar. Men är fortfarande ingen tio poängare, för den vagnen finns ej. Kanske man ska designa en egen och ta patent på?! Alla plussen med Emmaljunga vagnar generellt är att de har bra, mjuka däck, bra fjädring, och bäst av allt: du kan klä av precis hela vagnen och köra alla tygdelar i maskin på 40grader. Så blir den som ny! Ett tips för er som köper en begagnad vagn. Tror inte att det går att göra så med andra märken. Fler pluss: den är skön att köra, justerbart handtag, mycket plats under i varukorgen, man kan dra ner suffletten jätte långt om det blåser mycket eller om barnen sover och den har myggnät inbyggt i suffletten som är gömt i en dragkedja som man enkelt öppnar och vecklar ut! Den enda minuset är nog bara att det större barnet lätt kan störa det mindre barnet. I vårt fall, sliter Vanja nappen från Milica, väcker henne när hon sover och trycker armbågen i hennes mage när hon vill rätta till sig. Lite jobbigt, men förhoppningsvis slutat hon med de snart?!
.
Trots att jag är nöjd med vagnen så kikar jag på Blocket varje dag för att se vad det finns. Skulle vilka ha en enkel liggvagn för när jag är ensam med Millica. Emmaljunga of course ;) Jag är nog lite vagnberoende. Vill, vill, vill hitta den där tio-poängaren! ;)
.
Peace, Love & VanjisMillis


RSS 2.0