T-banan

Jag åker ganska mycket t-bana med Vanja och även buss och tvärbana. Och jag kan inte sluta förvånas över en sak: folk bryr sig inte längre om varandra. Innan jag fick barn hörde jag av andra mammor att de är hatade folk, speciellt i kollektivtrafiken, affärer och cafeer... Ja överallt då nästan! Men jag kunde inte riktigt tro på det. Men nu förstår jag vad de pratade om. Folk gör inte plats (flyttar på sig) när man ska på t-banan. Så man får stå i mitten med vagnen. Ingenstans att hålla i sig och så är man gravid med magen i vädret. Och INGEN bryr sig! WTF! Där står man och balanserar, försöker underhålla Vanja och samtidigt respektera och flytta mig så att av- & påstigande får plats. Jag ska respektera andra med min vagn och mage men folk struntar fullständigt i mig. Nu är det f-n slut på det!

Detta går runt i en ond cirkel. Folk respekterar inte mig, jag slutar respektera dem och då hatar de mig och vagnen ännu mer och jag hatar dem. Om jag till exempel ska ut genom spärrarna (genom VAGN-utgången) kan jag få stå och vänta på att de som ska in hår förbi vagn-utgången. Och när jag tröttnat på att vänta trycket jag mig igenom och folk suckar och kollar surt. Vad ska man säga? Folk har blivit idioter! Och det är den bistra sanningen... Ska vi med vagn stanna hemma, aldrig åka kollektivt, inte fika eller kolla i affärer?

Peace, Love & Respect


Mors dag.

Tidigt i morse åkte vi ut till mor min och hennes karl i Finsta. Vanja badade utomhus för första gången, kröp runt i gräset och hade nog en riktigt rolig dag! Karlarna arbetade med grunden till den nya gäststugan och jag och mor lagade härlig sommarlunch och lekte med Vanja. Underbar dag!

Grattis kära mor! Tack för att du tagit hand om mig, haft sömnlösa nätter och kämpat dig igenom mina tånår. Tack för att du finns!

Peace, Love & Mothers


Eurovision & The Tolvic's

Har haft en super trevlig kväll med god mat och mycket trevligt sällskap! Familjen Tolvic var här med sina små sessor. Vanja var överlycklig att få leka så länge och fint med två tjejor. Det är då underbart att se min lilla tjej ha så roligt med andra barn!

Nu hejar vi på Sverige, Serbien och Grekland! Fast vinner Grekland vet jag inte hur de ska lyckas ha någon show nästa år...kanske lika bra att de inte vinner hehe. Cypern gillar jag också, och Rumänien! Nu återstår att se om jag orkar hålla mig vaken tills 00.30 tills omröstningen är klar. Brukar somna sittandes vid 22.15 tiden vanligtvis ;)

Peace, Love & The Tolvic's


This week.


Baby II

Jag har inte delat med mig om att min mage växer och knakar med en till liten bebis :) Jajjemen! Det är dags igen! Det var ganska precis ett år sedan jag gick runt och var frustrerad över att Vanja mös i magen min och vägrade komma ut på sagd dag. 22 maj var hon beräknad, men väntade i 15 dagar till för att behöva bli igångsatt för att komma ut. Jag håller alla mina tummar att bebis nummer två vill komma på sagd dag, 13 sep. Pretty, pretty please! :)


Kalas-dax ♛

Oj det var verkligen ett tag sen. Har bett för många gånger om ursäkt för samma sak, så jag hoppar över det den här gången och bara bloggar lite ;)

Älskar vår nya lägenhet. Jag är helt kär! Just nu håller renoveringarna på för fullt, det ska bli skönt när det är klart. Det kommer bli sååå fint! Det var inte det lättaste att bestämma tapeter. Vi fick två tjocka pärmar med massa fina fond-tapeter och vanliga. Men tillslut lyckades vi bestämma för köket, hallen, vårt sovrum och barnrummet. Det ska bli så spännande att få se resultatet!

Min lilla tjejs 1-års kalas närmar sig med stormsteg och förberedelserna för kalasen är i full gång. Inte för att vi kommer göra något stort, men det är ändå en del som måste planeras. Vi har tänkt dela upp kalaset på två dagar. Första dagen för Vanjas kompisar och andra dagen för släkt och vuxna vänner. Det känns bäst så, roligast för Vanja helt enkelt. Barnkalas ska vara barnkalas! Inbjudningskorten är beställda och väntas komma här i dagarna, så ska de bara skickas iväg till alla kalasare. De närmaste har redan börjat fråga vad som behövs/önskas. Och när jag får frågan kommer jag knappt på något, men här nedan har jag gjort lite önskelistor på saker som jag bara älskar och som skulle vara super fina i Vanjas nya rum. Älskar trä leksaker, speciellt "mat-fika-leksakerna" är de inte helt fantastiska?

Peace, Love & Vanja


RSS 2.0