Förväntningar.

Försöker lära mig av min man att aldrig förvänta mig något av någon. Det har jag nämligen en tendens att göra ganska ofta. Ok, alltid. Jag förväntar mig att folk ska göra si eller så för att jag själv hade gjort så eller tycker att det är så man borde göra. Men jag har förstått att på det sättet blir man bara besviken på folk i sin omgivning. Förvänta dig inget, så slipper du bli besviken. Och skulle de göra något man blir glad och uppskattar är ju det bara bra! Min man har aldrig förväntningar inför något/någon. På så sätt blir han inte besviken heller. Jag däremot är motsatsen. Förväntar mig som sagt saker och blir alltid besviken istället. Varför gör jag så?

Exempel; Trodde att nära och kära skulle vara mer storslagna när jag fick barn. Vill inte nämna namn, men de flesta var som halvdöda fiskar. Att jag skulle få en fantastisk "mor-dotter-bukett" levererat till BB av min kära vän Jaana förväntade jag mig inte och blev så lycklig att tårarna kom. När en vän till mig födde barn kom hennes familj och vänner med ballonger, blommor, kläder och andra presenter till både mor och bebis. Så "ska" det väl vara?

Jag förväntar mig (rättare sagt förväntade) mig något på min första morsdag. Icke.
Jag förväntade mig att min bror som var på semester i Grekland skulle köpa något till Vanjis. Icke.
Jag förväntade mig att min pappa skulle komma till Sverige när Vanjis föddes. Icke.
Jag förväntade mig mer av en del vänner när jag var gravid med Vanjis och sedan hon föddes...men jag har förstått att jag verkligen måste sluta göra detta mot mig själv. Bara för att jag skulle göra på ett visst sätt mot nära vänner och släkt betyder inte att de skulle göra det för mig. Punkt och slut.

Peace, Love & NoExpectations

Kommentarer
Postat av: Karin

jag är likadan. Jag förväntar mig "sunt förnuft" men det är bara att slänga i sopkorgen... man besviken gång på gång men jag kan inte sluta. Jag hoppas att mänskligheten ska vända och bli mer givmilda. Att man ställer upp för varandra och visar omtanke. Men jag kommer nog aldrig få den bekräftelsen :( Även om jag alltid hoppas. Din man har rätt. Om man vill sluta bli sårad så ska man sluta ha förväntningar :( Kram min vän!

2012-07-20 @ 07:42:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0