Hundägarfan.

Idag trodde jag att jag skulle spricka av ilska. Vi är i lekparken utanför vårt hus och leker när plötsligt en hund kommer springandes med en liten pojke som flyger som en vante bakom. Vanja är kanske tio meter ifrån mig. Jag vet inte hur jag hann fram (jag flög nog) och hann precis lyfta upp Vanja i luften. Damen som stod bredvid och var mormor till vanten (som flög bakom hunden) säger som vanligt "han är ofarlig, han gillar barn". Jag sa inget, bara vände på klacken och gick bort till sandlådan med Vanjis. Ett tag senare kommer en äldre man med sin hund kopplad. Oggi säger till mig att jag inte ska föra över min rädsla för hundar till Vanja. Så jag sätter mig på huk med Vanja i mitt knä så att Vanja får se hunden nära. Detta för mig var ganska hemskt, jag gjorde det endast för att jag tänkte på det som Oggi sagt. Mitt hjärta gick i hundranittio. Jag ville inte att hunden skulle slicka på Vanja så varje gång den hoppade mot oss vred jag mig för att skydda Vanja. Efter ett litet tag ställer jag mig upp och går mot Oggi. Jag tyckte att det räckte med hund för idag. Oggi blev irriterad på mig och tog Vanja och gick fram till hunden igen. Släppte ner Vanja på marken och lät henne stå där med hunden.

Jag vågade inte ens titta och försökte intala mig själv att jag litar fullt på Oggis förnuft. Nu är hunden inte kopplad för övrigt, som den var tidigare! Jag ser i ögonvtån att Vanja backar och kramar om Oggis ben. De går en bit bort så att jag inte kan se dem längre och helt plötsligt kommer den första hunden tillbaka, den med vanten, OKOPPLAD! De springer runt som galningar i hela lekparken. Det är vi där, 2 barn till och de två manliga hundägarna. Jag reser mig upp, tar vagnen och går för att säga till Oggi att vi ska gå. Varav jag säger till Oggi "jag tycker vi går nu, det här är inte ok!" Oggi säger inget utan börjar gå med Vanjis mot porten. Då säger den äldre hundägaren "Gjorde vi fel som släppte hundarna lösa eller?" Jag var så sjukt upprörd och ville bara svara "Va faaaan tror du, vem i helvete släpper sina hundar lösa i en lekpark!!!!" Meeeen fjant som jag är säger jag bara "Jag tycker inte att det är ok i en lekpark" och sen gick jag.

När jag kom hem så kollade jag ut på gården, tror ni inte att hundarna fortfarande springer runt lösa!? Jajjemen! Jag ville inte göra en scen, "göra bort mig" framför mina grannar och därav fjanterierna. Men nu ångrar jag mig, jag borde skällt ut dem efter noter. Idioter! Jag vet och respekterar att hundarna är som hundägarnas barn, men lite förstånd måste man väl ha i huvudet. De behöver inte vilja skada barnen, men det kan ske andra olyckor, som att springa ner barnen eller något annat.

Upp med skyltar i varje lekpark: hundar förbjudna! Tack för mig, nu har jag fått avreagera mig lite hehe. Hepp hepp! :)


Kommentarer
Postat av: Karin

Jag skulle aldrig kunna hålla klaffen! Arg som ett bi skulle jag vara! Visst, jag vill gärna kunna ta med mig Falcon till lekparken men då sätter jag fast honom i utkanten vid ett träd eller något så han får ligga där och titta på. Aldrig att jag skulle dra med honom in i själva lekparken och låta honom pissa i sanden som barnen sen leker med. Lite jävla vett måste man juh för tusan ha!

Jag tycker inte du ska hälsa på hundar med Vanja. Du försökte göra en bra grej men det blir bara pannkaka pga din rädsla och då kan du lika gärna strunta i det. Oggi får göra det istället. Det kan bli fel signaler till hunden om du är jätterädd och då gå till försvar istället. Hur många hundägare säger inte att deras hundar är jättesnälla och sen så nafsar de efter en... Vill du öva på någon hund tycker jag ni kan komma hit. Falcon slickar inte och är faktiskt otroligt snäll. Barn får göra allt med honom. Det är som mina vänner med barn säger; det där är den enda hunden jag kan släppa mina barn iväg med till ett annat rum utan att jag behöver gå efter och kolla att allt är okej. Så många gånger Falcon blivit påflugen av hundar och inte gjort något tillbaks. Han har aldrig bitit eller nafsat efter någon varelse. Och sen så är jag med hela tiden och stöttar dig i din hundrädsla så ska du nog se att vi får bukt på den ;) Kram!

2012-08-19 @ 20:01:52
Postat av: Katerina

Tack Karin!!! Det får vi prova absolut!!! Kram

2012-08-19 @ 20:09:54
URL: http://Lifebykat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0