Overtime & photoshoot

Som blivande mamma kan jag inte låta bli att kika på andra nyblivna mammor med barnvagn. En solig och sjukt varm dag som denna undrar jag vad de har på sig? En del mammor har klätt på dem som om de ska ut i skogen en kall höstdag. Andra i en liten body med bara ben som sparkar upp ur vagnen. Känns som att alternativ två är att föredra en dag som denna. Kan tillägga att jag såg två bebisar med bara ben. Två! Resten, som inte påklädda till max, låg under dessa filtar som dagens mammor hänger över suffletten. Bastu? Det måste vara hemskt varmt där inne under suffletten, eller är det bara jag som inte skulle vilja ligga där inne? Någon får hemskt gärna förklara för mig vad detta fenomen grundar sig på. Solen, basiller, ljuset, kyla...eller? Kan inte komma på något mer. Hursomhelst, jag kan förstå att man kanske hänger en gallerfilt över suffletten lite om solen går rakt in och man omöjligt kan vända vagnen åt andra hållet. Men att hänga en tjock filt som täcker precis hela öppningen har jag mycket svårt att förstå. Vad hände med barnvagns-parasoll? Det har jag i alla fall införskaffat, nu återstår att se om jag blir en vagn-kvävande-bastu-mamma eller en parasoll-mamma!? 

Så det var dagens, prata-av-mig-rader. Idag var jag så rastlös att jag anordnade min egen photoshoot här hemma. Byggde upp en liten studio, ställde systemkameran på bra plats med rätt ljus. Resultatet nedan. Vad tycks nedan? ;) Sen tog jag bussen in till Fridhemsplan, kollade lite i affärer och spanade på bastu-vagnar!

Peace, Love & Hot Days Like Today-1 week & 1 day

Nu har en vecka och en dag passerat över tiden som skruttan var beräknad. Frustrerad? Ja. Uttråkad? Oh yes! Älsklingen har fått ta smällen i helgen med en rastlös höggravid fru som inte vill sitta still en sekund. Han har nog bara velat ta det lugnt efter en veckas jobb men jag ville inte ta det lugnt en sekund. Igår var det mors-dag och kärleken i magen ville inte komma då heller som den bästa presenten i världen. Jag fick istället dessa fantastiska rosor av Älsklingen. Min första mors-dag-bukett! ♥

Peace, Love & RedRoses


En lördag i härliga (små) värkar

Trots det otroligt tråkiga vädret har jag och Älsklingen haft en underbar dag. Efter frukosten började jag få "mensvärk" igen, kraftigare än tidigare. Trotsade värken och promenerade runt och satte upp "Lägenhets-byte-lappar" här i området. Nu är det bara att hålla tummarna att något intressant dyker upp! :)

Sen gick vi på bio och såg Baksmällan II. Fick oss ett riktigt gott skratt. Den var faktiskt bättre än vad jag trodde. Hade ställt in mig helt på att den inte skulle vara bra så att jag skulle slippa bli besviken. 2:an är mycket sällan bra. Eller jo Terminator 2 är nog den enda som är bättre än ettan. Men det här var absolut sevärd och speciellt om man gillar ettan ska man verkligen se denna. Ett så skadat gäng och Zach Galifianakis är den absolut sjukaste av dem alla, man skrattar ju bara man ser honom!

"Mensvärken" höll alltså i sig hela dagen med lite pauser för sammandragningar. Yes! Smärta har aldrig varit så välkomnat som nu. Jag nästan njuter av att det gör ont, för då vet jag att det närmar sig.

Efter bion åkte vi och köpte en video-kamera, som vi tänkt på länge nu. Känns nästan som ett måste när man ska få en lite skrutt. Vill bevara varje sekund och inte missa något!

Peace, Love & Galifianakis

-5 days

Yes, det som jag inte ville skulle hända, hände. Att gå över tiden! Jag hade nog hängt upp mig alldeles för mycket på nedräkningen till den 22:a maj. Nu har jag gått fem dagar över tiden. Känner att jag börjar bli besviken på min kropp som jag hela tiden litat så fint på. Men nu börjar jag tappa lite hoppet om den. Det jobbigaste är att jag får den här molnande "mensvärken" till och från och varje gång tror jag att det är dags. Men sen försvinner den och kommer tillbaka dagen efter.

Att ligga på rygg är helt uteslutet, känns som att all luft tar slut och att alla mina organ ska dö. Så från sida till sida tillbringar jag mina nätter med ett antal toalettbesök. Men i natt kunde jag inte somna om dock. Fastnade framför spegeln i hallen och stirrade mig blind på min mage. Fick för mig att jag hade stora vita bristningar över hela magen. Ljuset från månen var det enda ljus som kom in i lägenheten, men ändå var jag helt säker på att så var fallet. Stod och bölade där ett tag och sen kröp jag ner i sängen och var vaken tills klockan ringde och det var dags att väcka Älsklingen och göra lite frukost till oss. Härlig huvudvärk hade jag också. Jag vet inte riktigt vad som hände i natt, men inga bristningar (än i all fall). Jag blev nog lite knäpp...det är väl ok så här fem dagar över tiden? 

Peace, Love & Weekends med Älsklingen

Second hand

När jag var liten älskade jag att smyga med mamma till second-hand-affärer. Vi hade en UFF ganska nära oss, och jag kommer ihåg att jag hade en kille i klassen som jag tyckte om som bodde precis bredvid. Jag var alltid lite nervös för att han eller någon annan skulle se att jag smet in på UFF:en. Att träffa på någon därinne ska vi inte tala om, då hade jag bett någon gräva ett hål under mig så att jag kunde försvinna för gott. Mina bröder har alltid tyckt att vi var äckliga som gick dit. Men jag förstod inte riktigt varför, det var ju bara att tvätta sen var det som nytt och fräscht. Hur smutsigt kan något bli? Givetvis köpte vi ju bara kläder eller saker som såg bra, hela och fina ut. Inte något som var sönder, fläckigt eller slitet.

Under senare tonåren slutade jag intressera mig för att gå dit och sedan dess besökte jag nog inte en enda secondhand affär på flera år. Men senaste året har jag börjat kolla i olika affärer igen, det är inte alltid man hittar något, men det är alltid kul att strosa runt och kika. Ibland slår man till och det blir riktiga kap man gör. Hittade en liten fin affär med bebiskläder i Odenplan, super fina, fräscha och framför allt prisvärda kläder. 5 bodysar för 50kr. Ja, tack!

Idag var jag och lunchade med mor min i Råsunda. Där finns två butiker som säljer secondhand. I den ena hittade jag en liten sjömansdräkt, en rutig klänning och en mössa med söta öron. Tittade inte ens på priset. I kassan säger tjejen: Du vet att vi har välj 10 bebiskläder för 50kr. -Tack, men det här är det jag vill ha, sa jag. (Det kostade lika lite för de plagg jag köpte) så väl utanför butiken kunde jag inte låta bli att tänka om jag kunde få ihop sju plagg till, men kände inte för att gå tillbaka in, så det fick vara. Tyckte redan att jag hade gjort ett kap!

Peace, Love & SecondHand

My day so far

Tog mig in till Fridhemsplan för att kika lite i affärer och tog sen 3:an till Skanstull och tittade runt i Ringens centrum. Halv fyra hade jag tid hos barnmorskan. Allt såg så bra ut minsann ;) och så bokade vi en ny tid till nästa vecka. Har bebisen inte kommit tills dess ringer min barnmorska då till Danderyd och bokar en tid för igångsättning. Snälla, snälla låt mig inte vänta så länge. Nu börjar det göra ont också. Jag var helt slut när jag äntligen kom hem. "Mensvärkarna" kommer och går lite som de vill och jag har lite värk i ryggen och bäckenet. Det låter kanske som att bebisen kommer närsomhelst med alla krämpor, men tro mig, de är inte så allvarliga. Jag kan inte ens tänka mig hur det kommer kännas när det sätter igång på riktigt ;)

Något intressant som jag har tänkt på den senaste tiden är hur folk bemöter en när man är gravid. Många kvinnor, 40+ ler så fint och jag kan se hur de tänker, "Å det var tider det när man gick med magen i vädret". Många män (i alla åldrar) tittar bara mycket helt enkelt. Ibland vänder jag mig runt och inser sedan att det är mig de står och tittar på. Jag ser säkert ut som ett frågetecken och ibland hör de säkert mina tankar - Har du aldrig sett en gravid kvinna tidigare?

Ännu mer intressant är när jag på väg hem idag på en proppfull buss. När en kvinna 65+ försöker resa sig från sin fönsterplats och säger till mig att ta hennes plats. Nej, nej absolut inte säger jag till henne, sitt ni. Jag var så tacksam för att hon erbjöd sig, för jag har aldrig under hela min graviditet velat sitta så mycket som idag. Jag har ont överallt och kallsvettades. Insåg ganska snabbt att hon nog ville piika alla andra yngre som inte erbjöd mig sin plats. Då är det i alla fall en ung pappa som ställer sig upp så jag fick sätta mig bredvid hans son. Jag var ytterst tacksam och tackade ett antal gånger under resan.

Peace, Love & omtänksamma främlingar

Du kan komma nu ♥

Igår gjorde jag absolut ingenting, jag var helt slut från måndagen. Just nu har jag tvättis och senare idag har jag tid hos barnmorskan. Då får jag väl höra att det är fullt normalt att gå några dagar över tiden och att jag inte behöver tänka på det. Yes, precis vad man vill höra när man längtar tills det är dags så att hjärtat mitt spricker. Nu, nu, nu vill jag att det ska sätta igång.

Jag har haft lite "mensvärkar" sen igår eftermiddag. Under natten har jag inte känt av något, men nu på morgonenen har det kommit några småvärkar igen. *Hoppas hoppas. Förvärkar kan tydligen hålla på ganska länge innan något händer, så det är ingen idé att jaga upp sig ;)

Jag kanske låter jätte negativ, men det är jag inte egentligen. Är bara väldigt otålig! Vi väntar på dig vår kärlek, kom nu! ♥


Väntan

Idag har jag gått två dagar över tiden. Det är egentligen inte så mycket, men jag börjar redan känna mig lite besviken på min kropp. Bebisen får gärna komma nu, att vänta är ganska tråkigt och frustrerande och tungt om inte annat. Idag har Vanja namnsdag, som är ett av våra alternativ på namn till vår kärlek. Hade varit häftigt om hon ville komma idag, då skulle det verkligen kännas som ett tecken att hon borde heta Vanja! :)

Peace, Love & Väntan


❥ Today is the day

Yes, idag är det 22:a maj och dagen då vår kärlek i min mage är beräknad. So far...nothing. Vaknade lite besviken i morse för att jag inte kände mig annorlunda. Har gått och drömt om att jag skulle vakna idag och känna verkar. Men icke. Fast än är inte dagen över, så jag kanske inte ska ta ut något redan nu. Å andra sidan är det bara 5% som föder på den beräknade dagen. Inga bra odds alltså :)

Mor, gudmor, Bella & Helena har redan hört av sig. "Bebis?" Nop tyvärr, not yet. Skulle ju vara lite mysigt om hon skulle komma imorgon annars, på min mors födelsedag. Bästa födelsedagspresenten till mormor! ♥

Peace, Love & Waiting...


Ut i regnet

Godmorgon, uppe med Älsklingen och tuppen som vanligt. Haft tvättstuga sen 07.00, men snart ska jag iväg till Vällingby för att träffa Jaana lilla Casper! I eftermiddag ska jag bege mig till Skärholmen för att möta upp Älsklingen för att titta på en ny kamera, vi behöver en ny liten kompakt kamera som filmar mycket bra. Det kommer verkligen behövas nu när bebisen kommer, jag vill spara så mycket från hennes uppväxt som möjligt. Själv har jag inte så mycket från när jag var liten och det tycker jag är så synd. Nej nu måste jag bege mig ut i regnet för att ta mig till Vällingby ☂

Peace, Love & Jaana


☼ 17 marathon

Idag gick jag som vanligt upp med Älsklingen och tuppen och åt frukost tillsammans. Sen gick jag och la mig några timmar igen. Men vid lunch när magen kurrat klart gick jag ut på en promenad och kameran följde givetvis med. Vi har en fantastisk liten promenad remsa längst hela Fredhällsklipporna som är jätte mysig att gå. Men idag var den mindre mysig. Jag blev trött jätte fort, så jag fick sätta mig ett par gånger på klipporna. Plockade lite blommor och hela promenaden tog lite mindre än två timmar. Men väl hemma kändes det som att jag sprungit 17 marathon. Jag tog en kalldusch, Skypade lite med pappa och sen totaldeckade jag i sängen igen med huvudvärk och spänningar i nacken. Det här med att promenera en längre sträcka när man är höggravid är kanske inte att rekommendera ;)

Nu mår jag i alla fall bättre, känns i kroppen som när man börjar bli frisk från en feberfrossa. Ska försöka laga lite middag tills Älsklingen kommer hem. Då kommer nog allt kännas ännu bättre med en stor famn att krypa in i.

Peace, Love & ☂ Trista dagar

Dagarna rullar på och det närmar sig verkligen beräknad ankomst. Men som jag nämnt tidigare ska jag nog inte räkna med att det smäller ens runt den dagen. Tråkigt att gå hemma. Längtar varje dag tills det blir eftermiddag och Älsklingen kommer hem från jobbet. Har maraton-tittat på Brothers & Sisters's senaste säsong. Städat. Vilat. Sorterat lite musik på datorn. Det gillar bebisen, hon dansar runt, runt. Bra att hon lär sig vad riktig musik är innan hon ens kommit till världen. Grekiskt såklart!

Peace, Love & Still waiting

1 week to go...

...yes, det stämmer, sju dagar kvar tills beräknad ankomst av vår kärlek. Jag har en stark känsla av att så inte kommer vara fallet. Mor min gick över två veckor med både mig och mina bröder och har jag fått efter henne så är det tre veckor kvar. Pust. Men det behöver inte betyda att jag kommer gå över sägs det, upp till bevis!

Helgen har varit fantastiskt skön. Jag och Älsklingen provkörde till Danderyds-BB. Jag följde med honom på en audition för Snabba Cash II. De sökte jugge män och min Älskling passade in perfekt, de berömde hans skägg och sa att de behöver någon som inte faller in i den typiska stereotypen för jugge-maffia-män. (=Stora, rubusta, grova I guess).

En sväng till IKEA, grillning med goda vänner och melodifestivalen har vi även hunnit med trots det otroligt tråkiga vädret. Älskar myshelger med min man, finns inte mycket som slår det ;)

Peace, Love & Waiting

10 days left

Idag är det bara 10 dagar kvar! :) Kom nu vår prinsessa! ♥


❋ Flowerfever

Igår tillbringade jag min dag ute i Bro hos Johanna som fick en liten tjej för sex veckor sedan. Så det blev lite bebismys, picknick vid stranden och en massa baby-prat. Allt från graviditet & förlossning till blöjval och rutiner :) Det var hur härligt som helst att få fly sthlm i några timmar och bara njuta av enbart fågelkvitter och tystnad ♥

Jag har fått flowerfever Checka in dessa nedan, I waant, I want, I want till vår bebis :)
Peace, Love & KappAhl
Kläderna är från KappAhl

Vagga - check

Igår fixade jag vaggan. Strök allt och bäddade fint till vår lilla kärlek. Ser så mysigt ut i sovrummet nu, nu fattas bara en liten skrutt som förhoppningsvis ska trivas i sin lilla säng ♥

Peace, Love & Längtan


2:a veckan som mammaledig

Då var det måndag igen. En vecka hemma redan. Helgen var fantastisk med bonus-barnen i Rålis med sol och aktiviteter. Känns så underbart att veta att kärleken i min mage kommer få en så fantastisk far. Jag bara tittar på hur han är med barnen och känner en enorm kärlek och trygghet. Han är verkligen den bästa mannen och passar mig perfekt! Han är så omtänksam och fin mot mig och min stora mage! Du kan komma nu bebis, mamma och pappa längtar efter dig! ♥


Underbara lördag

Idag har vi latat oss i solen i Rålis hela dagen. Älsklingen spelade basket och fotboll med barnen och jag latade mig på filten med min bok, Längtans ö, och lite kortspel med Angie. Älskar såna här dagar! Nu har vi kommit hem, duschat och väntar på att kycklingen ska bli klar i ugnen. Har tyvärr inga härliga bilder att lägga upp från dagen. Men imorgon är en ny dag och det ska tydligen bli varmare än idag, så det blir garanterat Rålis i morgon med! Då kanske jag kan lyckas få ihop några bilder ;)

Peace, Love & Weekends med Älsklingen


Fru Šutić - 2 månader

Tiden går snabbt, idag har det redan gått två månader sedan vi gifte oss! Det har varit fantastiskt, min man är det absolut bästa. Han har allt och lite till. Kärlek ♥

Igår fick jag träffa min kära Jaana och lilla Casper. Vi käkade lunch i Vällingby och pratade mest om barn. Jag börjar redan förvandlas till en sån som jag lovade att inte bli. Som inte pratar om något annat än barn, blöjor och vilken napp som är bäst. Kanske lättare att halka in på det när man träffar någon som lever och andas bebis dygnet runt :)

Åkte sen över till mor för att låna symaskinen och sy sängkläder till bebisen. Varför lägga tid på det när man bara kan gå och köpa i butik, tänker du säker nu?! Mmm absolut, om man vill slänga pengar i sjön. Alla jag har sett hittills ligger på över 300:- för påslakan & örngott. Är det det ett skämt eller? Vem lägger det på något som behövs i flera uppsättningar och för en kort tid innan bebisen flyttar till en större säng med större täcke? Not me!

Hursomhelst...fint blev det, jag är riktigt stolt faktiskt, de blev mycket snygga! Nu önskar jag mig en symaskin, har fått för mig att jag vill sy ett härligt lapptäcke i gammaldags/romantisk stil till bebisen. Får se om jag lyckas genomföra projektet, skulle ju underlätta ganska mycket om jag hade en symaskin.

Peace, Love & HomeMade


Grått grått grått

Godmorgon, men ush vilket väder. Värsta tänkbara måste jag tillägga. Idag skulle jag träffa min kära Jaana, men det verkar som att det är sjukstuga där hemma, så vi får se. Väntar fortfarande på samtal :)

Glömde tacka mina kollegor för de fina blommorna och örhängena jag fick häromdagen! Tack ni bästa!


Latdag idag, skyller på det hemska vädret ;)


261

Jag har varit gravid 261 dagar! Känns som en evighet när man ser det i dagar. Denna gråa, kalla dag har jag varit inne och fixat lite, en del med bloggen också. Vad tycks? Nu topp och bakgrund, jag är inte riktigt nöjd (men när är jag det egentligen?) Nu ska jag iväg till Sifverts Skruv för att specialbeställa fyra skruvar till bebis vaggan. Den är 40 år gammal, så det är riktigt svårt att få tag i dessa skruvar. Har jagat igenom hela stan, denna lilla butik specialiserar sig på just detta, så det är mitt sista hopp. Annars blir det till att köpa ny vagga! Eller, då blir det nog en spjälsäng direkt.

Nu ska jag ut i regnet. Peace, Love & A better weather pls


20 days left

Underbar dag att vakna till så här första dagen på mammaledigheten. Var uppe med tuppen och vinkade av Älsklingen som skulle till jobbet. Jag har varit på vinden, hämtat ner lite sommarkläder och ska upp med vinterkläderna senare, ska bli skönt så att man får lite mer plats.
Drömde i natt att vi fick en liten pojke, så nu när jag skulle packa BB-väskan med bebisens kläder blev det två olika outfits att åka hem i från BB. En beige/vit och en rosa/vit. Man vet ju faktiskt aldrig säkert ;) Men eftersom 90% av alla kläder, sängkläder och accessoarer är rosa, så vore det faktiskt bra om det blev en liten tjej! :)

Min "To-Do-List" under mammaledigheten innan bebisen kommer är lååång:
  • Packat BB-väskan (bebis-delen) - chec
  • Inventerat sängkläder till vaggan & vagn - check
  • Tagit ner sommarkläder - check
  • Strax i väg till banken för att aktivera mitt nya kort
  • Leta efter en speciell skruv till vaggan
1000 saker till, men detta får bli dagens avcheckade to does!

Peace, Love & MaternityLeave


RSS 2.0