Mysdagar

Dagarna rullar på och jag hade häromdagen ingen koll på att det var i slutet juli. Sommaren är snart över. Har haft det helt underbart i och för sig med min lilla underbara skrutt och min Älskling. Vi tre hittar på roliga saker varje dag, med långpromenade och annat mys. Det har blivit en hel del film nu med tanke på vädret de senaste dagarna. Jag har väl inget speciellt att berätta och jag har lite idé och skriv torka, så det blir inte så långt det här. Kommer nog lägga upp lite bilder senare istället ;)

Peace, Love & Vanja

Kärlek

Många beskriver min blogg med att säga att det är mycket kärlek! Givetvis tänker jag, det är väl det bästa som finns! Hoppas bara inte att ni tycker det blir tjatigt, för då får ni säga till ;)

 

Igår började Älsklingens semester. Jippi! Och jag började hans semester med att smita iväg på min-samira-carla-mamma-mys-träff som vi har en gång i veckan ;) Alltid lika mysigt och trevligt! Käkade lite gott och pratade om livet och våra urvar! ♥ Se nedan så mysigt vi har ;)

 

I morgon bär det av mot skärgården. Jag, Älsklingen & vår underbara dotter åker och hälsar på Jaana, Erik, Maya & Casper. Ska bli super kul, har saknat er! Förhoppningsvis blir det fint väder så jag får ta en massa underbara bilder.

 

Peace, Love & MammaträffarÖversätta viktiga dokument?

Jag hade svårt att tro att jag befann mig i Sverige faktiskt. Min far ber mig från Grekland att beställa ett så kallat "Familjebevis" som styrkar att jag och mina bröder är vår fars barn. Han behöver det för att han ska skriva över sommarhuset på Aegina till oss. Jag ringer Grekiska ambassaden här i sthlm. En kvinna som inte kan svenska svarar och jag väljer att ta samtalet på engelska istället för grekiska, vet egentligen inte varför?! Hur som helst, hon förklarar hur jag ska göra och jag upprepar det hon berättat för att vara på säkra sidan. Yes, yes svarar hon. Ok jag beställer dokumentet från Skattemyndigheten. Hittar en (vad jag tror auktoriserad) översättare på ambassadens hemsida. Ringer henne och åker dit och lämnar det. Jag förklarar vad det ska vara till för och att det är bråttom. Fem dagar senare när jag ringer henne berättar hon för mig att hon är auktoriserad tolk och inte översättare. Behöver jag ens skriva hur arg jag blev. Vad är det för människa? Herre gud!

 

Jag ringer ambassaden igen, får prata med en kvinna som bryter galet med grekiska dialekt, nästan så att det gör mig irriterad. Jag förklarar situationen och hon berättar sin version av hur och vad man behöver göra. Vi kan lägga på så kan du säga fan och helvete då, ok Katerina. Säger den brytande grekinnan på andra sidan luren. Jag blev lite ställd faktiskt, men det lugnade ner mig en aning. Ok förklara nu väldigt tydligt alla stegen, säger jag till henne. För att göra den långa, tråkiga och otroligt jobbiga historien kort och inte tråka ut er, tänkte jag här tydligt förklara hur du går tillväga om du ska översätta ett dokument från svenska till ett annat språk som ska användas i ett annat land. Den här ska jag senare skicka till den impotenta grekiska ambassaden som de kan ha som dummy.

 

1. Beställ dokumentet som du behöver från Skattemyndigheten eller vad du än behöver.

(Se till att den stämplas och skrivs under av handläggaren i fråga)

2. Gå in på kammarkollegiet.se och hitta de översättare för de språk du behöver och i din stad.

3. Skicka eller lämna det hos översättaren. (Fr. 300kr)

4. När detta är klart, tar du dokumenten till en advokat som kan stämpla en så kallad apostille-stämpel. (fr. 300kr)

5. Finito! Så enkelt kan det vara, dock inte för mig. Som har sprungit som en galning fram och tillbaka mellan advokatbyråer, skatteverket och översättare. 700 kronor fattigare hoppas jag verkligen att detta dokument kommer till användning för min far.

 

Så, då har jag avreagerat mig. Annars är livet super, njuter av varje sekund med min lilla Vanjis och vår tredje hälft! Ett ord - KÄRLEK ♥

 

Peace, Love & Vår Vanjis


Mammalediga mammor

Imorrn väntas finbesök. Vanjoulas nya vänner Joseph & Amilia! Ska bli super mysigt, vi tänkte ha en liten tacos-knytis-lunch! Jag vet att jag skrivit om det tidigare, men jag verkligen njuter av att träffa vänner som också har små skruttar. Trodde inte jag skulle bli en sån mamma som pratar om bajsblöjor och amning. But here I am. Yeap yeap! Ok kanske inte bajsblöjor hela dagarna, men mycket prat om bebisarna blir det ju, givetvis blir det annat också ;)

Idag har jag försökt hinna med att storstäda. Det blir inte som förut precis när man betade av alla städ delar på nån timme. Nu tar det en hel dag, speciellt när lill skruttan inte vill sova. Torka alla ytor - amma - städa ett halvt badrum - byta blöja - städa andra delen av badrummet - mysa & leka lite - diska - amma - städa toaletten - byta blöja... och så fortsätter det. Såå, ja det tar en hel dag att storstäda hela lägenheten som tidigare tog två timmar. Men imorrn blir det ingen städning, för då kommer tjejerna med sina urvar! ♥Bilder säger med än tusen ord ❤Dagarna försvinner

Jag har tappat helt tidsuppfattningen. Därav så dåligt med inlägg här på bloggen. Dagarna rusar förbi och jag har ingen koll på att det till exempel är onsdag idag (trodde det var tisdag ända tills nyss) och att jag bloggat i förrgår (det var 5 dagar sedan). Snurrigt värre! Passar på att skriva lite nu när min lilla skrutt ligger och leker i sitt baby-gym. Super bra köp, me like, skulle också vilja ligga där om jag fick plats, ser så mysigt ut ;)

Börjar äntligen njuta av mamma-ledigheten. Oavsett vad det är för väder, känns det bra och mysigt. Snart har Älsklingen semester också, ser fram emot det, så kan vi hitta på massa mys. Tänkte ta en sväng till skärgården och besöka Jaana & Erik. Och så kikar vi efter biljetter för att åka ner till Grekland också. I morgon tänkte jag ta Vanjis och gå och göra pass. Gäller "bara" att matcha in så att hon är mätt, bytt, vaken & glad. Good luck! ;)

Peace, Love & mammaledighet


RSS 2.0